För vi har tagit studenteeen... fy fan va vi är bra!

Imorse när jag kom till jobbet hade vi haft inbrott. Någon hade brutit upp ett fönster och sen plockat på sig några datorer, en systemkamera och en ipod. Sen hade denna någon klättrat ut genom samma fönster och stängt efter sig. Så nobelt. Vi jobbar på tredje våningen men lägligt nog finns det byggnadsställningar utanför fönstret så det var rätt lätt att ta sig upp och in.
Efter att något sånt här händer så kan man inte göra annat än känna lite obehag. Stället var inte trashat eller så men det faktum att en tjuv pillat på mina grejer resulterar i ilningar längs ryggraden. Odjuret hade haft mage att röra min linsvätska på mitt skrivbord. Varför då liksom? Var ligger värdet i den? Sen hade odjuret också öppnat alla bokhyllor, tittat i ett kuvert som innehöll massa cd-skivor och sen lämnat det vid min plats. Nej, inget direkt värde där heller. Sekunden efter tog han väl hårddisken under armen och kilade ut med vårt larm ekandes i öronen... Lowlife.

Idag har jag varit på möte inne i stan. Att ta sig tillbaka till jobbet därifrån var ett smärre projekt och det tog mig, Karin och Niklas över en timme. Inte en enda taxibil fanns tillgänglig och det slutade med att vi fick promenera. Jag var inte fräsch som en nyponros efter det. Men jag klagar knappast - jag älskar värmen!

Idag tar en massa barn studenten. Grattis till er! Dock så kommer jag aldrig att förstå nöjet med att dränka sig själv i öl. Ett flak med nybakade studenter körde förbi oss på Stureplan. Det stank om dem redan innan de rundade Svampen. När de passerade oss passade de på att hälla ut lite öl på förbipasserande. Kul, barn. Jag och Karin lyckades väja.
Njut ni av er student så mycket ni vill och i vilken form ni vill, men det är roligare att komma ihåg den än att inte göra det.

Dagens sanning.

Karolina kan ibland liknas vid en struts då hon sticker ned huvudet i sanden och "gömmer sig" när något känns skrämmande. (OBS! Visst trodde du, liksom jag, att strutsar faktiskt gör det? Anyway, det är en myt. Men en världskänd sådan.)

Note to self:
Gör inte det när det skrämmande verkligen (verkligen) kan föra någonting gott med sig.

SÖS.

Nu är mamma på sjukhuset. Hennes fall i söndags var nog värre än vad vi först trodde.

UPPDATERING: Var och hämtade mamma på SÖS och skjutsade hem henne. Det var "bara" en hjärnskakning och ingen hjärnblödning som tur var. Konstigt att "efterskalvet" tog flera dagar dock, hon mådde ju inte dåligt i söndags när det hände. Nu kan hon må illa och vara yr i flera veckor sa läkaren. Jobbigt.

Sumobrottning.

Idag kom en av mina allra käraste kollegor till mitt skrivbord, looking like this:



Jag trodde att jag skulle dö på fläcken! Hon hade uppenbarligen hittat någon premie av något slag och satt på sig den. Det roligaste av allt är att det finns en till likadan dräkt! Nu är underhållningen på nästkommande förlagsfest given - sumobrottning! Fett hett.

Dagens låt.

Jag kan tyvärr inte hitta en länk på youtube så ni måste anstränga er och klicka er vidare på eget bevåg. Men gör det. Det är värt det.

Lyssna framför allt på Rabbit.

Matt Duke.

Nune nej...

Så var Eurovision Song Contest över ännu en gång. Synd på Charlotte, jag tyckte hon gjorde ett av sina bättre framträdanden. Jag hade också hellre sett Ukraina som 1:a, men fine - Ryssland var inte illa.

Nu väntar jag med spänning på morgondagens rubriker. Svenska folket har redan börjat hacka på Charlotte! Det är effing amazing! Samma visa varje gång... att folk aldrig lär sig. Det är för patetiskt. De höjer någon till skyarna och sen sågar de samma människa vid fotknölarna. Lågt. Men det är svenska folket i ett nötskal. Imorgon är jag extra stolt serb istället. Var slutade Oro? Typ 6:a-7:a? Bra där.

Ja, försöka går ju!

Man kanske ska ha personers känslor i åtanke innan man kör över dem för egen vinning? Eller? Nähä, inte det. Nä, my bad.
Suit yourself. Det kommer ändå inte att fungera.


Helvetet på jorden.

Nu vet jag vem som vinner American Idol. Jag fick ett mejl till mitt jobb med bilder från finalen. Fantastiskt.

Jag vet även vilka som kommer att ingå i den nya Girlicious-gruppen där första programmet gick i onsdags! Inte ens lite spänning fick jag där.

I have the wrong job for secrets.

Dagens låt.

Brendan James - Green.



Green reminds me
Of everything we did it blinds me
It rushes through my head it finds me
Close to you again

Okej köer.

I torsdags, eller när det nu var, så satt jag i bilkö i typ en timme när jag skulle in till jobbet. Det tog stopp knall fall vid Skogås på motorvägen och sen rörde man sig i snigelfart framåt i en timmes tid. När det hade gått en timme var jag typ vid Telia-huset i Farsta. Det är inte långt, I might add. Tar två minuter att köra vanligtvis. Max.
Anledningen till köerna var att en sopbil av något slag hade hällt ut massa silikon och skruvar på vägen. Tack för den.
 
Någon dag innan hade det varit köer också. Inställd tågtrafik till och med. Ingen visste varför och det kom inga förklaringar på radiostationernas trafikrapporter. Först dagen efter kunde man få förklaring på hederliga text-tv. Det var nämligen så härligt att Circus Maximum, som invaderat Västerhaninge, hade blivit av med alla sina djur. De hade rymt! Smått överraskade bilister mötte kameler på motorvägen och några lamor hade lagt sig för att sova på tågspåret. Sweet. Det hade varit en mycket roligare anledning till att sitta i kö, istället för någon jäkla sopbil! Inget djur kom till skada som tur var. Men de tog ju ett tag att collecta...

Jag funderar på om man ska se Bodyguard som börjar strax. Jag har ju sett den kalasmånga gånger, och kan replikerna utantill, och dessutom så gillar jag den bara litegrann... Men i brist på annat så...


Mat i mängder.

Igår kom mamma och pappa hem. Det firades med brakmiddag hos bror och svägerska. Jag har inte ätit mig så mätt på månader - vilken middag!
Tanken för gårdagen var ju annars att gå på fest hos Helena men eftersom jag är apsjuk så åkte inte jag och då skippade Linn feschten också. Jag var lite sugen att dra till Grönan för att se Jason Mraz, men vädret ihop med min hosta lockade inte tilräckligt. Det fanns fler orsaker till varför jag ville dra dit också, men dem utelämnar jag.
Jason Mraz är för övrigt grym. Men det har ni ju förstått med tanke på mina tidigare inlägg...

Idag ska jag tona håret. Jag klarar inte av att låta det växa ut. So much for my plan. Jag är för evigt dömd att tona mitt hår. Det är ju verkligen kalas... Verkligen.

Nu ska jag gå. Hej då.

Butterfly.

Kiss me with your eyelashes tonight
or eskimo your nose real close to mine.

Dagens låt.

Lucky - Jason Mraz feat. Colbie Caillat.



Jason Mraz är allt jag lyssnar på nuförtiden. Han har för övrigt varit cheerleader. Mannen är ju bra!
(Jag vill ha det de sjunger om.)

Inte logiskt.

Jamen grattis skandinaviska folket, ni tog ut Robin. Det var väl för himla dumt, han är ju bäst efter Daniel, har ni inte ögon att se med? Shit.

Idag var jobbet en pärs. Jag hostar så mycket att det river i magen. Jag förstår inte att min hosta blir så grov varje gång... det måste vara något kroniskt. Blä. Och imorgon har ju Helena fest. Jag som ville gå. Hoppas att jag mår lite bättre. Annars får det fasiken vara... men det vore för himla tråkigt.

Jag har lite andra planer för morgondagen också som vore trevliga att kunna genomföra. Kom igen nu Karolina, make it work. Det här kan mycket väl vara värt det. Åh!

Imorgon kommer mamma och pappa hem från Serbien också. Då har mamma varit borta fem veckor och pappa en. Tiden går fort ändå, tänk för fem veckor sen var det långt till SM och nu är det passé sedan länge. Ja jag vet, min logik flödar inte direkt men ibland är det också okej.
Anyway, det blir middag hemma hos bror imorgon då, när mor och far anlänt från Arlanda. Mewsigt.

Robin <3

Varför förstår inte folk Robins grymhet? Nu hänger han löst - igen - på SYTYCD. Det är fel. Han är outstanding.

Recap.

Hej. Sitter hemma hos mor och far och "vaktar" deras hus. Har precis tagit mig ett långt varmt bad, vilket var exakt vad som behövdes. Idag har jag mått uselt. Min hosta är tillbaka och när jag lämnade jobbet idag kunde jag knappt stå upprätt eftersom jag hade så ont i magen. Nu är magvärken borta men hostan sitter i... Min sista slurk morfin är hemma i lägenheten så nu ska det bli spännande att se om det ens blir någon sömn inatt.

Blogg.se har strulat så mycket på sistone så det är därför mina inlägg har varit få och korta. Just nu sitter jag och väntar på utröstningsprogrammet på So you think you can dance. Best by far idag var Daniel och Mona. Daniel är min solklara favorit, jag hoppas han blir kvar länge, länge.

Annars så rullar det mesta på... Mår ganska bra, rätt generellt, och längtar som en tok efter värme, sol och sommar. Av flera anledningar än just värmen. Det kommer att bli en bra sommar... det känner jag.

Nu ska jag up up and away. Har Grey's anatomy från igår att titta på också. Och på måndag får jag se McDreamy in person på galapremiären av Brudens bäste man (som jag redan sett) - så jäkla hett!

Natti.

Dagens låt.

Jason Mraz - Life is wonderful.



I fredags var det först fest på jobbet. "Hejdå G - hej GLAZE-fest!" När jag lämnade festen, strax efter sju, var alla på nu-känner-vi-varandra-på-brösten-stadiet. Då hade festen alltså pågått i dryga timmen, I might add. Ah, jag tycker om flickorna på jobbet! (Känner att en förklaring behövs. En tjej hade lagt in "gelé-hallon" i brösten och alla var tvungna att känna på hennes, samt på ett äkta par bröst för att se skillnaden.)
Jag lämnade stället tidigt eftersom jag skulle till Ylva på 28-årskalas. Det var supertrevligt där. Massa skönt folk från hela världen. Det pratades franska och engelska om vartannat och jag föll - åter igen - för det franska språket. Oui, je l'aime!

I helgen har jag gjort anmälan till EM. Skönt att den är klar! Den 4 juli bär det iväg till Slovenien och Ljubljana, närmare bestämt. Det ska bli supernice!

Heippa.

Hur tänkte jag nu?

Idag har jag köpt världen kortaste kjol. Den är kort redan från början... men sen fanns inte den storlek jag behövde. Så då tog jag en mindre. En så liten att jag inte ens får på mig den rätt väg, det vill säga över höfter och rumpa. Den är så liten att jag måste trä den över huvudet. En mindre size = kortare kjol. Hm. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte där... men det var den sista i butiken och den är så fin! Dessutom skrek den "25% rabatt idag!" så jag köpte den. Yay me.

Italien, check! Kroatien, check!

Jag och Linn bokade ju resa till Rom nyligen. Idag bokade jag resa till Dubrovnik och drar i slutet av juli. Kanoders! Jag kommer behöva lite "vanlig" solsemester också så det blir nog fetingbra, det där. Folk undrar hur mycket semesterdagar jag har... Jag föredrar att inte räkna.

Jaha nämen...

... SM-GULD då!

Ah, the sweet taste of victory.

image168

Jag älskar er Eagles.