Dagens sanning.

Just det, en grej jag tänkt på. Jag såg Breaking and entering i helgen med Linn. Filmen var inte så jättebra men budskapet var det: Ibland måste saker och ting gå helt i kras för att kunna lagas.

Tänk på den du.

Bönder, McDreamy och Peter Petrelli.

Det visar sig att ungefär 80% av alla som dör har cancer i kroppen. Det kanske är oupptäckt, och behöver inte vara orsaken till att de dött, men den finns där likt förbannat. Det är skrämmande.
---
Jag ska se Bonde söker fru nu. Jag har fastnat för det programmet. Det är hemskt, men jag kan ärligt säga att Fredrik är anledningen till att jag kollar. Jag har nämnt honom förut. Han, och hans sätt, fascinerar mig något otroligt. Jag tror att han är en alien.
Tidigare har det gått att läsa att en av tjejerna han valde ut bara var där för att synas på tv. Idag läste jag att en annan brud hade skickat brev till bonden Karl-Petter först. Stackars lille Fredrik. 

Efter bondejakten väntar både Grey's och Heroes. Skönt med massa IQ-befriande tv. Jag har så mycket annat i tankarna så det är nice att lägga sånt åt sidan en stund. Fy för fula tankar.

Herrå.


Kids och kramper.

Idag var jag alltså på vårdcentralen hos en smått förvirrad läkartant som hette Monica. Efter diverse övningar konstaterade hon att jag har ischias. Precis som jag trodde då. Enligt henne ska det gå över om ett par, tre veckor och gör det inte det, så ska jag återkomma. Min mamma har haft ischias länge, länge. Usch jag vill inte. Inget knark fick jag heller. Frustrerande. (Och med knark menar jag naturligtvis värktabletter.)

Jag va ju på Nickelodeon KCA igår också. Det var lite underhållande. Mitt gäng var nog de enda vuxna utan sällskap av barn dock. Lite roligt. Det som var skummast med hela galan var att Svampbob Fyrkant fick högst jubel av alla (Ola och Danny inräknat). Dessutom sjöng alla kids på fyrkantens signaturmelodi som uppenbarligen alla kunde. Det var scary, sektkänsla 2007. Men samtidigt skönt. Det bevisade ju att barnen fortfarande är barn - oavsett vad samhället idag visar.

Nu ska jag återgå till jobbet. Tog en paus (står just nu upp och skriver) bara för att vila mitt stackars ben. To hell with it, I say.

Heippa.

Så passande.

Jag såg precis ett fel i Prison Break. När Scofield blev serverad vatten så fick han så lite i glaset att det täckte botten med en centimeter typ. När han sen drack ur glaset var det plötsligt halvfullt. How convenient.

Pokerfejs.

Idag har jag bokat tid hos min läkare. På onsdag ska jag dit. Det ska bli skönt att få ett svar på varför jag har mina krämpor. Åh, jag hoppas verkligen mina frågetecken kommer att rätas ut. Jag kommer bli galen om jag går därifrån lika full av frågor som innan.

Imorgon ska jag på Nickelodeon Kids Choice Awards efter jobbet. Hoppas det blir roligt. Det blir jag och a bunch of kids. Nä, lite kändisar och roliga framträdanden hoppas jag på. Det kan nog bli skoj.



Nu är det snart dags för Prison Break. Ser fram emot det.

Godnatt.


Uppenbarligen utmanad!

Jag har blivit utmanad av Fia att avslöja sju sanningar om mig själv! Här kommer de.


Regler:

- Länka till den som utmanat dig.
- Berätta 7 sanningar om dig själv.
- Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
- Lämna ett meddelande till dem du utmanat.


Okej, here goes (det här är ganska läskigt, tycker jag):
1. Cheerleading har varit min passion i 16 år (and still is).
2. Jag är, och har varit, nagelbitare så länge jag kan minnas.
3. Jag är beroende av tv och musik.
4. När jag är nervös så gäspar jag mycket.
5. Jag ogillar att laga mat (grymt mycket).
6. Jag har glömt hur det känns att vara fullt frisk eller att inte ha ont någonstans.
7. Jag stör mig något så fruktansvärt på stavfel och särskrivningar.

Sådärja. Jag väljer dock att inte utmana någon. En till sanning: 8. Jag ogillar att följa utstakade mönster.

Have it good.


I'll be where the eagles are flying...

Jag är på riktigt orolig över min hälsa. Men för att den här bloggen ska handla om någonting annat än oroligheter och negativiteter (som för övrigt skulle vara en bra titel om jag någonsin skulle skriva en bok) så ska jag berätta om något som gör mig glad:

Eagles.
Dagens träning var ett enda stort halleluja-moment. Ni är så jäkla bra.

Tråkigt för mig att vi nu har lov och att det dröjer en vecka innan vi ses igen. Men jag vet ju att ni behöver, och förtjänar, det. Njut tjejer.

Herrå.

Usch för ischias.

Jag tycker inte om att blogga just nu. Jag känner mig så negativ. Det är kaosmycket på jobbet, jag har konstant huvudvärk och nu har jag dessutom något problem med benet... eller höften... eller något. Det känns som att en nerv är i kläm uppe i ryggslutet någonstans och det gör att benet värker och typ domnar bort. Har jag lyckats få Ischias? Det vore ju helt fantastiskt.

Ikväll ska jag hänga med Linn. Ha lite myskväll med mat och film. Det ska bli väldans trevligt. Skönt med något att se fram emot.

Update.

Mitt once in a lifetime: Jag tackade nej.
Min natt: Helvetisk.
Min dag: Okej (+ huvudvärk).

I slutet av jobbdagen åkte vi in till söder för att gå på öppet hus. Med vi menar jag några från jobbet. Vi hade blivit bjudna och tänkte göra ett appearance. Vi var där i cirkus en halvtimme och drog sen hem igen. Jag släppte av Julia på jobbet (där det vankades vinkväll) och körde hem Therese. Therese bor i Hammaryhöjden. När jag körde runt där, på de ytterst välbekanta gatorna, blev jag jättenostalgisk. Jag tycker om Hammarbyhöjden. Väldigt mycket. Och jag tyckte om tiden när jag halvt som halvt bodde där.

Tillbaka till det öppna huset. Jag känner inte riktigt killarna (eller de är nog snarare män) som höll i det. De är, vad man skulle kunna kalla, ytligt bekanta och jag har inte bytt mer än ett par ord med dem. Då är det alltid jobbigt när man träffas såhär under lite mer festliga omständigheter. Att krama eller inte krama? Det är frågan. Jag nöjde mig med att ta en i hand och nicka hej till en annan. Men efter min halvtimme där tyckte den ena att jag uppenbarligen hade förtjänat en kram (för övrigt han som bara hade fått en nick innan). Så så blev det. Men är det inte roligt, detta fenomen, så säg? Om jag möter honom på gatan, hur greetar vi varandra då? Spännande. Still sweet dock!

Ja, och tillbaka till min natt. Den var vekligen ett helvete. Jag kunde inte sova på grund av den grymma huvudvärken och det var nästan så att jag svimmade av värken. Idag har mitt huvud känts tungt och nacken har blivit ansträngd av att hålla uppe det.
Det är skönt att jag inte har något att göra ikväll så att jag bara kan ta det lugnt. Men det är tråkigt att jag missade vinkväll och Hans kongatrummande på jobbet. Men ni hör ju själva... det hade inte varit en bra idé att stanna där med tanke på mein head.

Så... hejdådå.


Bara i en bondes värld...

Tänk er följande scenario:
De är på en första dejt. Solen skiner och de slår sig ned på bryggan, vid vattnet som är stilla, för att prata. Då kläcker tjejen, som ska försöka vinna killens hjärta: "Att kastrera är det absolut roligaste jag vet."
Weird? Ja ganska! Men det som är ännu mer konstigt är att killen uppskattar denna egenskap hos tjejen! När han dessutom jollrar av lycka är kulmen nådd.

Jag säger då det. Det kan bara hända bönder. "Tur" att det var grisar de pratade om i alla fall, även fast det inte gör situationen mindre surrealistisk.


Att åka eller inte åka...

Äsch, nu har jag fått ett once in a lifetime-oppurtunity. Verkligen. Men mycket talar för att jag inte kommer att kunna tacka ja. Vad är det med ödet och hans upp-effade planer för mig och mitt liv?! Jag börjar bli riktigt, riktigt trött på det här. Hur jag kan gå, dagar, månader, år utan att göra något, och hur sen coola saker hopar sig på just samma datum så man måste missa något. Eller som nu, när jag har som absolut allra mest att göra så kommer det här erbjudandet.

Jag ogillar dig, Ödet.

Back to normal.

Okej, ni som inte läst min blogg på några dagar och nu ser massa schitzofrena inlägg om blommor och röda sörjor hit och dit - ni är inte blinda eller sinnessjuka. (Och inte jag heller.)
Nu är min blogg tillbaka till sitt normala utseende. Jag störde mig för mycket på hur den betedde sig i en Mac. Damnit. Kanske slår jag till på en header en vacker dag. Omväxling förnöjer ju. Jag hade en, en gång, men den gjordes dagen innan mitt liv förändrades radikalt. Det var nästan lite ironiskt... Dock snyggt. Så när - eller om - jag fixar en sådan får framtiden utvisa.

Inställd träning idag. Så tråkigt men mer än hälften är sjuka så det kändes som en nödvändighet. Nåväl. Vi får slå på det tunga artilleriet på fredag istället.

Heroes och Grey's ikväll. Min lycka är gjord.

A blob.

Ja, det fick bli en röd sörja istället. Ungefär som jag känner mig nu. Påminner om videon till Apologize där tjejens svarta tårar sprids i vattnet.

Förresten fick den låten heta I apologizeIdol i fredags. What's up with that?

And so the beautiful garden vanished...

Mina blommor är borta! Så inte med meningen. Haha. Jag är ett stort cp. Varför gick jag inte bara och la mig i soffan...?

Sweet Ms. Blue.

Det ryktas om att mina blommor fuckar upp min blogg när man sitter vid en Mac. Eller ja, jag upptäckte det idag då jag satt på jobbet. Sen var det en till som påpekade det också. Hursomhelst så är inte det mitt fel. Snarare Macens. Live with it.

Jag hade en smått usel dag på jobbet idag. Men det orkar jag inte berätta om.

Istället ska jag försöka njuta av min kväll. Tisdagar är härliga för då har jag absolut ingenting att göra. Då är jag helt ensam, förutom sällskapet av de desperata hemmafruarna klockan nio. Innan det - ingenting. Efter det - ingenting. Jag har verkligen lärt mig att uppskatta såna kvällar. De är alldeles för få.

/Ms. Blue

Ingenting alls.

Jag hade ett kryss på handen igår, och idag (innan jag duschade). Det satt där som en påminnelse för något. Dock så kommer jag inte ihåg vad. Det känns som att syftet för krysset har gått en förbi då. Hoppas att det inte var något viktigt. (Vilket det säkert var eftersom jag sällan kryssar mig för något som inte är det.)

Just nu har Prison Break precis börjat. Säsong 3. Jag är ju lite trött på fängelselivet vid det här laget men jag antar att jag kommer få dras med det ett tag. Hoppas serien fortsätter vara sådär fasansfullt bra, som den var förut. Annars kommer nog Heroes gå upp i ledningen. Och det skulle göra lite ont i hjärtat på mig.

Jag skrev en sak här. Men den tog jag bort.

Herrå.

Min poesi.

När jag var liten hade jag en poesibok. Det är roligt att läsa i den för dikterna är verkligen jättedåliga. I alla fall i början. Med tiden blir de bättre - och längre. På gymnasiet skrev jag dikter ganska seriöst. Då var de också ganska bra, måste jag säga. Anyway, här är min allra första dikt:

Ett leende kan göra någon glad eller varm
men ditt leende visar bara din charm.

Vad i hela fridens namn ville jag ha sagt med denna? Att snubben är ett pucko med ett fint leende? Att han är charmig men helt oförmögen att göra någon glad?

Förmodligen ville jag bara rimma. (Så shoot me, jag var sju år gammal!)

Och så var det söndag.

Ja, igår såg jag Alfie, fast utan sällskap - Linn stannade hemma. Den var väldigt bra, faktiskt inte alls som jag förväntat mig, mycket djupare än så. Jude Law var naturligtvis vacker som en dag och han är dessutom riktigt bra! Och jag säger inte det för att han är het, utan Alfie var en svår roll att spela... (för att inte tala om hans roll i Åter till Cold Mountain där han är kung).



And that's all I have to say about that. Typ. Har för övrigt lite söndagsångest så nu ska jag ta det chill och bara njuta av ledigheten ett tag för imorgon är det måndag igen. Huvaligen.

Fingerfärg.

image105

Hur cool är inte den här, på en skala? Den är alltså målad på en hand, för er som inte ser det. Fler fantastiska verk finns att beskåda på
The FunnyJunks.

Jag har blommor...

... runt omkring mig! Vet inte vad jag tycker om det, men nu när jag listat ut hur man ändrar stuff lär det nog ske då och då.

Idag har jag städat. Det behövdes. Det är som Linn sa igår: "Om man plockar ihop ditt hår som ligger överallt på golvet så får man nog ihop till en hel peruk." Låter gross, jag vet, men det är sant. Jag fattar inte varför jag tappar så jäkla mycket! Nu är det på golvet i alla fall borta (för stunden), nu återstår det bara att se hur länge det på huvudet finns kvar.


Hörrni... på tal om ingenting: Vem är ni som läser min blogg? Jag skulle gärna vilja veta. Skriv om ni vill, låt bli om ni vill.


"Good morning, Baltimore!"

Idag är det lördag. En lördag utan några som helst planer. Jo, en liten plan, jag och Linn kanske ska se Alfie ikväll. Vi har ju tänkt se den ända sedan vi blev småkära i Jude Law i The Holiday. Weeell, det var ju ett tag sedan nu. Vi jobbar inte snabbt. Ikväll går den hur som helst på tv och eftersom vi inte har sett den, så är ju det passande.

Linn var här igår också. Vi glodde på Idol och pratade om livet (och började kolla på andra delen av Rapport till himlen, men stängde av eftersom Linn somnade). Det är verkligen sjukt att det bara är cirka 10 veckor kvar på året. Då jag tänker tillbaka på nyårsafton 2006 känns det inte alls långt bort, men snart är det alltså dags för den dagen igen. Och i år kommer den bli helt annorlunda den förra... Och mycket har hänt sedan det där tolvslaget då det blev 2007. Mycket.

Det är galet, det där - vad livet har planerat för en. Jag undrar vad jag gör om ett år? Jag tror inte att jag tänker förlita mig på ödet längre. Jag tror det är dags att tänka lite. Planera. Och ta saker i egna händer. Men det är läskigt! Så jag tänker inte börja riktigt än...

Gårdagens galej.

Jag var ju på galapremiären av Hairspray igår. Det var riktigt roligt (bortsett från en smärre katastrof som inträffade). Men filmen... alltså guuud. Det var det absolut sötaste jag någonsin sett! Jag satt med ett stort flin, från öra till öra, från första scenen till den sista - den rekommenderas absolut! Självklart ska man ju tycka om musikaler för att gilla Hairspray men det här är en av de bästa jag sett.

Efter filmen var det efterfest på Scandic Anglais. Bland annat så var alla Idol-deltagarna där. Gathania hade ett FRIDA-diadem på sig - pluspoäng till henne, haha! Danny (från förra årets Idol) haffade mig bara för att hälsa och ge en kram. Han är seriöst en av de mest genuint trevliga människor jag träffat. Inte bara på grund av detta, naturligtvis. Den bilden har jag haft av honom sedan den första gången vi träffades. Anyhow, jag har imponerad av att han kände igen mig. Min egen familj känner knappt igen mig med lugg.

Måste berätta om katastrofen också. En av killarna i mitt sällskap är väldigt allergisk mot fisk och skaldjur. När han då frågar mig - efter att ha satt i sig en tugga - vad det är han precis har smakat, och jag gissar på lax, springer han snabbt som attan från bordet. Han kommer tillbaka, vit i ansiktet, och tackar för sig.
Resten av natten tillbringades på sjukhuset. Han hade fått en jättekraftig allergisk reaktion och kunde inte andas. Stackarn. Vilket slut på kvällen...

Ja, nu ska jag ta tag i jobbet. Hej då på er.


Dagens aj.

Detta gick att läsa i Expressen idag:

Tandborste i näsan

Ja, jag säger då det... Hur kan man undgå att märka att man har en tandborste i näsan?

Short and sweet.

Hej.

Idag ska jag gå på galapremiären av Hairspray. Det ska (förhoppningsvis) bli roligt. Håll tummarna för det?

Hejdå.

R.I.P Tose.

För att göra min dag ännu lite deppigare fick jag idag höra att Tose Proeski, en superduktig sångare från Makedonien, dog i en bilolycka idag. Han tävlade för Makedonien i Eurovision Song Contest 2004 så du kan också ha sett honom. Tose blev 26 år gammal.

Min favoritlåt med honom, Cija si. Svårt att förstå djupet med låten om man inte kan språket men lyssna ändå.


A hello from down under.

Jag har, vad man skulle kunna kalla, en svacka. Jag känner mig trött och slut och har mycket i huvudet. Vill inte rationalisera det och kalla det för en "höstdepression". Jag har aldrig haft det förut och vägrar tro att jag påverkas av årstiderna så pass. Jag är lite nere bara. Har inte riktig tid för mig själv och mina egna tankar. Men jag är rädd för att jag eventuellt blir ännu mer nere om jag ger mina tankar den tid de kräver.
Nåväl, this too shall pass, som någon vis sa någon gång. Jag kanske ska läsa en bok? Det var det någon annan vis som tipsade om. Då får jag ändå lite egentid men får leva mig in i någon annans vardag och slipper min egen.

Dagens låt: (You want to) Make a memory - Bon Jovi.

Fredrik söker fru.

Jag såg på Bonde söker fru idag. Måste ha varit repris för det går väl mitt i veckan annars. Anyway. Jag dog. På riktigt. Bönderna skulle få fem minuter med varje tjej/kille. Tio stycken var. Och efter det skulle de välja ut sex stycken som ska fortsätta tävlingen.
Tre av bönderna är normala. Killen som heter Fredrik är dock väldigt väldigt special. Blyg, antar jag. Och när man då slänger in en ännu blygare tjej till honom, i fem minuter, blir inte konversationen den bästa. Det var då jag dog. När en tjej, utan mål i mun, kom in och de bara satt tysta. Tysta! Förutom Fredriks sporadiska "Oookej", "Mhmm" och "Jahaaa". Åt tystnaden. Aaah. Jag dog. Jag visste faktiskt inte var jag skulle ta vägen, där jag satt i soffan. Så istället slog jag händerna för ansiktet och tittade lite genom spretande fingrar, så som man gör när man ser läskig film.
Ja, hej och hå. Jag håller dock tummarna för att Fredrik hittar en fin tjej. Det förtjänar han. Som alla andra här i världen.

I don't know me at all.

Jag måste berätta om något som jag upptäckte för ungefär en månad sedan.

Jag har hela mitt liv haft en glugg mellan mina två framtänder, det har varit lite av ett "trademark". Också en av anledningarna till att jag kan vissla så bra, tror jag. Men så, för några veckor sen på lunchen, satt jag och mina arbetskollegor och pratade om tandläkare och tandställningar. När jag då poängterade att jag bönade och bad om tandställning när jag var liten, var det ingen som fattade varför, och när jag pekade på min glugg så såg de den inte. "What the eff?!" tänkte jag, men när jag sekunderna senare tittade på mig själv i spegeln så var den borta! Puts väck! Away! Jag har iiingen aning om när den försvann men det är helt sjukt att jag inte upptäckt det! Superweird.

Detta slog mig imorse när jag stod och borstade tänderna. Därav denna lilla story. Men är det inte allt bra konstigt?

Äkta kärlek.

Åh, jag har haft en jättebra dag! Jag har varit i stan med min bror och Maria. Först bjöd de på restaurang och sen bio. Vi såg Stardust. Den var ganska underbar. En äventyrsfilm i stil med Pirates-filmerna och Sagan om ringen. Humorn påminde väldigt mycket om Pirates faktiskt. Men den här var mycket mysigare. Och så var jag glad att se Claire Danes in action igen, jag har saknat henne på bioduken!

Hon sa en väldigt fin sak i filmen. Summan var ungefär den här (men orden är inte de exakta):
"Det känns som att mitt hjärta inte får plats i mitt bröst längre. Det är som att det vill till dig, som att det tillhör dig nu."

Ack. Jag dog vid den kommentaren. Kalla mig en sucker for romance men det är så sant - hennes ord alltså. Det är så äkta kärlek känns.


In it to win it!

Jag längtar barnsligt mycket till Bring it On 4 (med vår Java i) kommer! Nästa uppföljare ska visst spelas in i Europa. Spännande, men förutsättningarna är nog inte de bästa.


I feel pretty, oh so pretty...

Idag känner jag mig ganska söt! Tråkigt då att ingen "viktig" ser mig, för dessa dagar kommer inte ofta. Dock så slog det mig imorse, när jag var på macken, att sådär uppenbart söta tjejer (som alltid är söta) måste ha det trevligt i livet. Alla morgonpigga killar inne på Statoil (eller är det OKQ8?) var så jättesnälla, hjälpsamma och pratsamma när jag var där. Det händer ju inte när jag kommer in med alldeles för stora mjukisbrallor och skinnpaj. Nä.
Men vet ni vad? Jag gillar att kunna ha alternativ. Ibland kanske man inte alls känner för de uppskattande blickarna. Då är det skönt att slippa. Men idag blev det en trevlig start på min dag.

En helt intetsägande rubbe.

Jag har kommit fram till att man nog inte vill ha mig som fiende. Jag är jäkligt slug. Men det var inte det detta inlägg skulle handla om.


Imorse började jag dagen med att gå på bio. En pressvisning kl. 9. Jag såg The Jane Austen book club med Camilla och hennes pojkvän. Det är ingen film jag hade hört talas om innan igår, men inbjudan kom som ett brev på posten och jag kände att det skulle kunna vara ett skönt avbrott. Vilket det var. Jag tyckte jättemycket om filmen.
 
Resten av dagen tillbringades givetvis på jobbet. Jag är ytterst tacksam över att det är fredag imorgon för denna vecka har varit tuff. Nästa vecka blir om möjligt ännu jobbigare. Men det kommer åtminstone en helg där emellan. Den ser jag gladeligen fram emot.

Annars så har det hänt en hel del annat men inget jag känner för att berätta om nu (och inget jag kanske bör berätta heller). Jag ska istället sätta mig och glo på Heroes-avsnittet från igår som jag har inspelat. Det är min nya favoritserie (i väntan på Prison Break naturligtvis).

Hej då på sig.


"All I wanna do right here is go back..."

Sent omsider kommer här bilder från min födelsedag den 2/10. Att hitta ett roligare gäng att parta med är nog svårt, det var jag, Lotta, Helena, Izra, Peter, Java, Domingo (som vi firade vid tolvslaget), Keith, Billy, José och Vale.
Och Lotta och Helena vet ju iallafall vad som gjorde mig lite gladare den kvällen... Hihi.
Väntar på fler kort från Peter - så håll utkik!



(Kul att jag ser ut som en liten intryckt smurf på de två sista bilderna.)

My new do.

Jahapp, så ser man ut såhär nuförtiden då. När jag klippte mig idag stod hela salongen och tittade på eftersom så mycket hår försvann. Hujeda mig! Nu känns inte boben lika långt borta längre... (Lägg märke till att mitt hår slutar precis nedanför axlarna. Det gick tidigare ner till svanken, där det var som längst.)

image92

Bästa filmrepliken.

Jag och Linn kollade på första avsnittet av Rapport till himlen igår. Serien är precis lika mysig som jag minns den.

Bästa repliken:
- Nä, jag måste in till hundarna nu, höll jag på att säga men jag har ju ingen hund... Men jag ska skaffa en!

Haha, har ni inte sett denna fenomenala svenska serie så tycker jag att ni ska göra det nu. Den är underbar.
--
Nu ska jag fortsätta jobba hemifrån i en timme. Sen är det klippning kl. 11.

Tata!

Åh...!

image91
(Jos saknas.)

Bästa lägret ever!

Psst!

Hörrni! Jag lever. Jag ville bara säga det. Har ju dock fortfarande Peter, Keith, Java och Domingo här så jag har inte tid för något annat än jobb och cheer just nu (ännu mindre än förut).

Värt att veta: Camp is crazy! Och jag hade bästa födelsedagen på väldigt väldigt länge (i tisdags)!

Fyra till dagar, sen åker de hem. Då är jag tillbaka i mitt bloggande igen.

Hej.