Sista inlägget 2008.

Okej. Sen i söndags ha jag varit död och bortom all räddning. Febern har stått på 40 grader och för mig, som har låg kroppstemperatur från början, motsvararar det ungefär 41 grader för er normala människor. Det är mycket. Det har känts.
Jag skulle ha jobbat måndag, tisdag men det fanns ingen chans till det och jag har inte lämnat sängen sedan i söndags morse. Idag är jag för första gången upp och rör mig men jag tror inte det blir mycket till nyårsfirande för min del. Just my luck. Jag börjar det nya året med att vara sjuk - bådar ju gott.
Nu ska jag ta ett välbehövt bad och sen kanske jag ska våga mig ut på promenad... men man ska ju inte utmana ödet så jag får se. Jag måste vara frisk när mitt brorsbarn behagar ploppa ut så att jag får träffa bebisen! Det skulle skära i hjärtat att inte få besöka dem på sjukhuset. 28/12 var ju det lilla livet beräknat så any day soon...

Okej. Happy New Years allihop. Må 2009 föra med sig mycket gott till er alla.

Filmfrossa.

Ja, så var även denna julhelg förbi. Och vilken härlig en!
På julaftons morgon körde jag, mamma och pappa upp till Järbo för att fira med äldsta bror, hans fru och barn. Efter regelrätt Kalle Anka, julmat och paketöppning gick vi ut på promenad och sparken fick haka på. Och så mysigt det var att åka spark och titta på julpyntade hus!
Hemma igen spelade vi pingis (eftersom kidsen fått pingisbord i julklapp) och det var faktiskt sjukt kul. Jag har nog inte spelat sen mellanstadiet.
På juldagen bar det hemåt igen och på kvällen kom bror nr.2 + hans höggravida fru hit. Minst lika mysigt det, trots avsaknad av spark och pingis. Då min bror och hans fru fick presentkort på Elgiganten från mig, följde jag med honom idag för att inhandla en videokamera. Snart är det nämligen dags för bebis - och då ska allt filmas!

Väl hemma igen tittade jag på Mamma mia och det var ju mysig. Och nu sitter jag här. Cast away står på i bakgrunden och ikväll visas Åter till Cold mountain. Jag har för mig att jag bloggade om den filmen bland mina första inlägg. Måste vara två år sen snart? Stört. Den är sjukt bra iallafall. Får se om det blir den ikväll eller någon av de andra hundra filmerna som går. Dessutom fick jag två från bror och Maria, eftersom de har dubbel uppsättning, som jag ännu inte sett. Den svarta Dahlian och Chocolat.
Förresten hörrni, En djävul till granne går ikväll. Om ni inte har sett den, se den för guds skull. Det är en klassiker.

God fortsättning!

Vinn mobil!

Ni som vet om att - och var - jag har en jobb-blogg, kila dit och läs vetja, ni kan vinna grym mobil värd 4 700 kr.

God Jul!

Love actually.

Åh, nu är julavslutningen avklarad. Smått turbulent (för mig) men det är som alltid roligt att se alla lag.

Ikväll ska jag göra noll. Spara alla mina krafter inför morgondagens bravader då jag ska försöka inhandla mina julklappar. Gud vare med mig.

Ikväll går Love actually på tv. Det måste ju vara den mysigaste julfilmen någonsin. Förutom kanske The holiday - den gillar jag ännu mer. Min kväll är räddad.

Idag...

... Power Cheer & Dance julavslutning.
Jag är hemma vid 18.00 igen.

Det är jag och fjortisarna...

Men jag kan inte hjälpa det. Jag är kär i Edward Cullen.
Twilight är en underbar film.

Ceasar.

Titta Rostedts, han får ett eget inlägg!
Ja idag träffade jag lille Ceasar. Det är alltså ett av kattskrällena på bilderna här nedanför. Söt som socker var han. Jag vill också ha...

Och Melissa, du får bli min personal shopper om du vill. Tyvärr vet jag inte vad jag vill köpa åt alla än (jag vet inte vad jag vill köpa åt någon) så om du kommer på passande klappar får du provision på det också.

Bra.

The end.

Slutet.

Santa's helper.

Seriöst. Jag betalar den som vill gå ut och köpa mina julklappar. Det rör sig om presenter till 10 personer. Who's up for it?

Livvakt.

Jag tänker skriva i punktform. Inget har med det andra att göra.

- Ingenting har hänt sen sist.
- Idag grät jag till Glamour. Glamour liksom. Det har inte hänt på de... typ... 20 åren jag "följt" den serien. Dagens avsnitt var så tragiskt så jag trodde att mitt hjärta skulle lämna min kropp. 
- Jag hoppas att jag får behålla mina nära hela livet och att jag aldrig behöver förlora någon närstående ever again. Låt mig få vara den som går först. Snälla Gud? 
- Det är julafton om en vecka och jag har fortfarande inte köpt en enda grej. Det är inte mest skrämmande dock, det läskiga är att jag inte har en aning om vad jag ska köpa. Till någon.
- Ikväll går både Bodyguard och Titanic på tv. Jag har nog sett båda ungefär tio gånger vardera. Titanics slut har jag nog dock bara sett tre gånger. Jag slutar kolla ungefär i höjd med att de krockar med isberget. Okej, kanske lite senare. Men jag vill inte se Rose förlora sin Jack gång på gång. Bodyguard slutar iallafall lyckligt. Det får bli den. "Nooo nooo." (Han är creepy.)
- Jag såg världens vackraste pojke imorse på min Statoil. Jag trodde inte såna gick på Haninge-mark. Tji fick jag.

 


Lucia idag.

Kevin vann igår. Det var väl en himla tur det. Även fast jag tyckte att han var given vinnare så var jag nervös när resultatet skulle tilkännages. Sen grät jag en skvätt med honom när konfettin föll från Globens tak. Vad kan man säga? Jag gläds med folk.
Jag hade kunnat vara i Globen + efterfest igår men tackade nej. Det var kanske bra det, jag somnade strax efter elva med linser i ögonen, tv:n på En prins i New York och hårspännen i håret. Idag har jag ont i huvudet. Förmodligen lite på grund av anledning ett och tre.

Idag är det Lucia. Jag är glad att jag hann se ett litet Luciatåg på TV4 imorse. Då kan jag bocka för det. Om någon timme blir det lussefika hos bror och svägerska och sen lusseträning på gymmet. Kanske lite lussefilm med Linn i form av Mamma mia ikväll också. Vi får se vad dagen för med sig.


Rich bitch.

Jag fick förresten cirkus 7 000 kr i skatteåterbäring igår. Tråkigt med pengar såhär inför jul.
Inte.

Mouahaha.

Behind these hazel eyes?

Jag har "en thing" för färgade linser just nu. Igår var jag in på www.fargadelinser.com och skulle beställa mig ett par men så upptäckte jag att de ger bort ett par gratis, bara man bloggar om det! (Mycket smart marknadsföringsteknik, om ni frågar mig - det är en win-win situation!)

För något år sen köpte jag mig ett par turkosblå ögon, med styrka, och jag använde dem mycket längre än rekommenderat. Inte så bra för ögonen kanske, men ack så fint! Nu hoppas jag få mig ett nytt par så att jag hinner testa en färg, innan jag beställer nya med rätt styrka.

En ny ögonfärg ger större förändring än vad man tro! Och det är enkelt också.

Jag stöter på folk.

Idag har varit en mycket märklig dag. Den började med att min kollega Julia kom hem från sin resa till Hong Kong. Hon hade med sig en present till mig, eftersom jag hjälpt henne med en jobbgrej medan hon var borta. Presenten bestod av en gigantisk påse kinesiska snacks. Jord- och pistagenötter, i all ära, men jag hade lite svårare för den torkade fisken och de oidentifierbara bläckfiskdelarna! När jag öppnade påsen spreds en stank, som inte var från denna värld, vid mitt skrivbord. Snacksen var inte jättepopulära kan man säga. Och detta mumsar de på i Kina for fun?!

Grej nummer två är att jag alltid får stötar när jag närmar mig diskbänken på nya jobbet. Det är inte några små klena grejer utan det gör fruktansvärt ont! Idag trodde jag att mitt finger skulle ramla av. Grädden på moset är att jag sen stöter på alla jag vidrör. Det spelar ingen roll om det gått timmar sen jag var i närheten av diskbänken, första man jag rör efter det får sig en stöt som heter duga! Den jag gav Emelie idag var nog värst. Jag trodde armen exploderat.

Precis när jag ska lämna jobbet får jag sms av en gammal praktikant. Hon jobbar som loggare på Titan och skrev att hon just sett mig på tv. Först blev jag lite pusslad (som en amerikan hade sagt)  men sen visade det sig att produktionsteamet som var på vår träning förra fredagen satt precis bredvid henne. Så kan det gå.

Nu är jag hemma. Ska städa och sen blir det äntligen Britneys dokumentär från i lördags! Woohoo.

När man funderar på en passande rubrik längre än 10 sekunder så får det va'!

Hur kan man inte ägna sitt liv åt någon som Karev? Det undrar jag det.

Det är mycket nu. Vi har flyttat med jobbet. Jag packar fortfarande upp ur lådorna. Det är konstigt hur man kan packa ihop allt på en dag eller två, medan det nu har tagit snart en vecka för allt att komma upp igen. På fredag blir det en vecka. Jag tror inte det blir klart då heller.
När jag inte packar upp försöker jag jobba också. Det går faktiskt lättare nu i nya, fräscha lokaler.
När jag inte jobbar ägnar jag mig åt den lilla "trivsel-gruppen". Jag blev visst placerad där, av min chef, så nu ska jag se till att plejset blir snyggt och härligt att vara i. Jag vill åka till Ikea och handla upp allt rosa de har där. Det är ungefär så jag tänker. Tur att jag inte är ensam i trivsel-gruppen.
När jag inte samtalar med trivsel-gruppen eller är på jobbet så tränar jag Eagles. Såklart. Kan inte fatta att det bara är dryga veckan till julavslut och därmed jullov. När vi är tillbaka efter jullovet är det två veckor till tävling! Den ni! Grymt.
När jag inte tränar Eagles försöker jag träna själv. Japp, nu har jag äntligen kommit till skott. Jag trodde att jag skulle behöva träffa alla jag känner i Haninge varje gång jag går till gymmet men som tur var så är det inte så.

Och så är det med det.

Är det bara jag som blir lite svettig och ängslig av Wille i Bonde söker fru? Bögbondens ena kandidat alltså? Pust, han är intensiv.

Ingen kisse.

Jag är inte redo för katt, Jos! Jag säger härmed tack, men nej tack, till de ack så söta och underbara små liven. Jag hoppas ni finner fina hem åt dem. Nummer fyra blir extra lycklig som hamnar hos Sibel (det har hon sagt åt mig att skriva). Jag tror trean blir glad hos Rostedts också.

Aww. Jag ville ha katt...

"Va fint det är i Örebro."

Jag har varit i Gävle i helgen. Det var roligt. Grymt roligt. Om man bortser från det drama som utspelade sig några timmar på lördagsnatten.
Jag förstår att folk tappar omdömet när de dricker. Det har bevisats genom tiderna. När man tappar omdömet har man ingen aning om vad för ord som sårar och gör ont eller vilka handlingar som är fel. Allt detta är jag med på. Men jag kommer aldrig aldrig förstå de som super, beter sig illa och sedan inte ber om ursäkt! Eller de som säger förlåt men som skyller på alkoholen. Mygod. Se dig själv i spegeln, människa. Stå för dina handlingar. Och kan du inte kontrollera dig själv när du dricker, don't do it. Iallafall inte om du planerar att ha några vänner kvar.



Kattskrällen.

Jag hatar när folk sätter griller i huvudet på mig. Igår gjorde Jos det.
"Karro, ska inte du ha en kattunge?!"
Jag?! Katt?! Eh ne. 
Nu sitter jag här, en dag senare, och överväger saken.
Helvedde.

Se på de små liven...  Jag får välja vilken som helst.



Någon annan som vill ha en kisse, förresten?

Grey's, gråt och gubbar.

Seriöst. Grey's anatomy dödar mig. Jag gråter mig igenom varje avsnitt. Dagens var en extra pina. Inget gör mig så blödig som gamla gubbar. Gamla snälla gubbar. Ser jag en gammal man gå ensam på Ica, med en skrynklig inköpslista i de darrande händerna, letandes efter rätt syltburk på hyllan, så kan jag börja gråta. Jag får direkt för mig att han måste vara ensam. Det behöver ju inte alls vara så, det inser jag ju, men det är min första direkta tanke.
Ibland ser jag dem på promenad. Ensamma. De kan gå med händerna knäppta bakom ryggen eller med en käpp i handen. Då vill jag bara ta dem i armkrok och gå med dem. Få dem att berätta sitt livs historia. Vara en vän.
Äsch nu gråter jag igen.


Fjärrkan och jag.

Ibland när jag tittar på tv lutar jag huvudet mot min fjärrkontroll på olika sätt. Ofta mot munnen. Först är jag inte medveten om att jag gör det men sen när jag börjar känna att läppen domnar av blir jag medveten om det och då blir det liksom en "grej" av det. Då vill jag helt plötsligt att det ska bli en inbuktning på min läpp och att den ska domna bort lite och då är det lite av en sport att inte flytta fjärrkontrollen eftersom allt förstörs då.

Något ska man ju roa sig med.

Imorrn blir det Core på SATS innan jobbet. Det är lika med tidigt. På jobbet har jag också bokat in mig på en massagetid, eftersom det kommer dit en massagetjej. Känns som att det kan bli en bra dag.