Before the sun.

Nu håller jag på och ser de sista avsnitten av The Hills. De som jag aldrig lyckats lokalisera på tv. Fint då att de finns på nätet. Jag gråter floder till näst sista avsnittet då Lauren säger hejdå till Whitney och nu har jag bara sista avsnittet kvar som jag tänkte beta av innan jag förbereder ankomsten av mina coachkollegor.

Trots att jag är nöjd med mitt liv, och känner mig otroligt lyckligt lottad för det jag har, så kan jag inte komma ifrån tanken att det finns något mer för mig där ute. Det finns kanske inte Stockholm, kanske inte ens i Sverige. Och det börjar gå upp för mig nu. Frågan är vad man gör åt saken.

Cheeeerio.

Jag är lite glad. Jag fick boken igår som jag beställde i onsdags! Tokigt. Jag älskar när det går så fort. Nu ska jag läsa ikväll. Jag pratade med P igår som hade beställt ett svärd från Kina i januari 2008. Han fick det i veckan. Han hade till och med hunnit glömma bort att han beställt det. Förståeligt, kan tyckas, men jag tyckte att han kunde se det som en trevlig överraskning då. Han var mest irriterad.

Idag är det coachmöte. Alltid lika trevligt. Och imorgon årsmöte. Inte lika trevligt, men vad gör man inte för att få sin förening att fungera? Dock så gör denna helg mig smärtsamt medveten om hur "cheeriga" mina helger kommer vara nu fram till mitten av april. Det känns... sådär.
31/1-1/2 = coachmöte + årsmöte
8/2 = domarmöte
14-15/2 = TK-helg
14-15/3 = DM Sthlm
21/3 = DM Mellersta
27-29/3 = DM Södra
3-5/3 = DM Norra

Joråsatte...

Bildbevis då...


Jag, musikanter och nyfiken chef i fönstret.

En helt vanlig dag på jobbet?

Igår fick jag ett vykort till jobbet. Det stod "Ledtråd 1: Vi ses väl den 5/2?".
Lite senare kom ledtråd 2, i form av en helsvart Rubiks kub med ett S eller en 5:a påmålad.
Idag fick jag ledtråd 3 och jag var inte beredd på den. Alls.

Jag sitter och äter i godan ro. Då kommer vår receptionist och säger "Karro, du har besök."
Eftersom jag inte väntar något besök kastar jag ett getöga mot soffan vid ytterdörren och ser en man, iförd någon form av huvudbonad, med en gitarr hängd över axeln. Mycket förbryllad - och lite rädd - går jag dit och möts av den mystiska mannen och en yngre kvinna.
"Är du Karolina?" frågar mannen på knagglig svenska.
"Jaaa..."
"Här kommer din ledtråd nummer 3."
Och här händer det! Introt till Blame it on the boogie spelas och sen kommer låten. Hela låten. Märk väl att jag står cirka två centimeter från paret som sjunger. Resten av mina kollegor har vid det här laget ställt sig på bekväma fem meters avstånd vid köket. Men där står jag... och får en högst privat konsert. Jag kan ju inte göra annat än dansa. Allt annat hade varit obekvämt.

Låten tar, efter vad som känns som en evighet, slut och jag tackar paret som går.
Mycket mystiskt. Men en helt vanlig dag på mitt jobb ändå.


Mannen som sjöng. Japp, han lämnade visitkort.

Humor!

Jag dör! Jag fastnade precis på Sveriges värsta bilförare, eller vad det nu heter, och det är helt fantastiskt! Humor på hög nivå! Invandrargrabbar med attitydproblem som skriker "iddiåt" och frågar Adam Alsing om han jiddrar med dem. Tanter som snackar om "jag kan inte höger och vänster, du måste säga goddag eller adjö". Och blåsta brudar som konstaterar att "äskling du va jätteduktig" när kompisen ifråga mejat ner allt i sin väg. Gud. Så. Roligt.

Och på tal om det. Något jag aldrig förstått mig på är svenska förortskillar (och tjejer också för den delen) som bryter på ett annat språk, och som pratar likadant som sina invandrarpolare, trots att de är helsvenska. Så sjukt nördigt.

Zoo?

Några frågor som uppkom på jobbet nyligen:
Varför heter Zoo-godiset de facto Zoo, när det bara är apor i påsen? Och varför är det en giraff på påsen när det... ja, bara är apor inuti?


Mmm, Jude.

Nu blev jag glad. Jag såg att The holiday ska visas på TV3 på söndag. Den är underbar. Jag tror jag ska spela in den, på klassiskt VHS-manér, bara för att kunna titta om och om igen.

Årets lag.

Jag har glömt att säga:
Eagles blev Årets lag på Haninge Idrottsgala!

Motiveringen löd:

"Laget som tävlar i en idrott som kräver styrka, balans, explosivitet och en enastående samträning har varit och är Sveriges i särklass främsta."

Katching!


Honungsbin.

Jag såg precis på Oprah. Hon hade hela casten från filmen Secret life of bees där, det vill säga Queen Latifah, Alicia Keys, Dakota Fanning, Jennifer Hudson och Sophie Okonedo. Jag har aldrig hört talas om varken filmen eller boken den bygger på, vilket får mig att tro att det dröjer ett tag innan den kommer ut på bio här. Och eftersom jag berördes av de små snuttar jag fick se av filmen, och jag nu verkligen vill se den, så spontanbeställde jag boken precis. Adlibris var första bästa sida jag hittade, de hade den, jag reggade mig och beställde. Det tog sammanlagt 30 sekunder och nu kommer den till mig inom några dagar. Jag hoppas fredag hellre än måndag - hade kunnat vara härligt att få läsa i helgen. Men det kanske är lite för kort om tid.
Jag beställde förresten boken på engelska förstås. Honungsbiets hemliga liv hör ni ju hur det låter. Och ingen översättning kan någonsin ge samma känsla som originalet.



Har någon av er ett boktips att dela med er av?

Lady Jags.

Min gamla "polare" Ernie, f.d. tränare för Top Gun Lady Jags och Legend Lady Jags har tapetserat youtube med gamla, gamla fimer av laget och det är så kul att se! Snacka om att blir en nostalgitripp! 1997 såg jag laget på COA:s video och gillade dem inte eftersom de "snott" titeln från typ... Memphis Elite? Men 1998 var vi där och då vann de igen och då blev vi polare och jag och min kära Staci lärde känna varandra.
Efter den dagen mejlade hon och jag varje dag i två år innan vi till slut träffades igen år 2000 när jag var i USA igen. Vilken grej det var!!! Det är från den tävlingen den här videon är. Då var de det coolaste man någonsin sett i allgirl! Check it out!



Staci är topp i mitten på tictoc-stretchen för er som bryr er. Hon och jag har fortfarande kontakt. Så himla coolt.

Visst har saker ändrats en del på åtta, nio år? Jag kommer ihåg att jag älskade den här dansen! Yay.

Lite bilder.

Idag mår jag bättre - thank God - för gårdagen var ett helvete. Är hemma från jobbet dock, men imorgon måste jag dit!

Langar in lite bilder från Tyskland. De som finns överallt. Men folk är så sega på att tapetsera sina ansiktsböcker så det får bli såhär för att inte bilderna ska behöva komma ett halvår efter att vi faktiskt var där.




1. Mina ögonstenar.
2. Mina ögonstenar + Cougars.
3. Arabesques.
4. I vattnet.


Bleh.

Mmm, välkommen magsjuka, vinterkräksjuka, matförgiftning eller whatever.
Min dag är gjord.

Tv-kväll.

Nytt The City-avsnitt ikväll! Yay.
Fick precis nyaste Gossip Girl-avsnittet (säsongsstart 8/2) till jobbet också.
+ Att jag har Let's Dance att kolla på - avsnittet där Blondinbella åker ut!

Åh. Happy, happy joy, joy.

Guld i Tyskland!

Snabbrapport:

Tropical Islands är ett grymt ställe! Enorm kupol, gigatiska pooler, galna rutschkanor, sammetslen strand, solljus, tropisk hetta, superstarka solarium, massage... ja, ni vet?

Och det bästa av allt = Eagles vann.

Sicken helg...
Vi har tagit fantastiska bilder! Jag uppdaterar senare med några.

Germania!

Så! Dags för årets första tävling! Och var passar det bättre att köra den än i 26-gradig hetta på Tropical Islands i Tyskland? Ingenstans, I say!
Vi åker till Skavsta om några timmar. Imorgon är det tävling och sen blir det bad för hela slanten på söndag innan vi åker hem.

See you monday!


Pang!

Snart knäpper jag dig. Med en hemmagjord pickadoll.

En bra dag.

Idag har varit en bra dag.

- Jag var effektiv på jobbet.
- Jag var hem och träffade mamma och pappa lite längre än min vanliga hej-nu-stressar-jag-ihjäl-mig-på-onsdagar-visit.
- Träningen kändes bra och nu är vi redo för Tyskland.
- Jag har hämtat min mellanstora resväska från förrådet. Till mitt stora förtret så måste jag ha den för att bandspelaren ska få plats. Suck.
- Jag kollar på Made in Sweden och jag vill nog gifta mig med alla nu. Alltså båda baggarna + Andreas Carlsson.
- Jag har ett Top model-avsnitt att se fram emot.

Synd bara att jag avslutar dagen med huvudvärken från helvetet.


Lär dig svenska, jao!

Okej, jag känner att det är dags för en lektion i svenska språket igen.

Om du ska skriva något i bestämd form, genom att använda "denna" eller "detta"... så räcker det. Du behöver (läs ska inte) skriva ordet efter i bestämd form också! Det heter alltså inte "denna skolan", det heter "denna skola". Det heter inte "detta bordet", det heter "detta bord".

Okidoki? Okidoki.

Ibland funderar jag över min besatthet av ett korrekt språk. Förmodligen bottnar det i mitt kontrollbehov, min vilja av att alltid göra rätt (och samtidigt vara medveten om att jag gör rätt). Om det nu är så går mitt kontrollbehov waaay back. Det är lite läskigt ändå.

Phew.

Hoho jaja, sicken dag! Upp med tuppen, först på jobbet. Ny praktikant, inskolning. Mycket jobb, avfärd vid fyra. Över till östermalm för biovisning med läsare. Kasta i sig mat, fixa, rodda, packa goodiebags. Skynda, skynda. Vänta, vänta. Ta emot 25 söta tjejer. Mingla, fotas, kramas. Titta film. Två timmar av lugn. Tacka av. Åka hela långa vägen hem.

Nu har jag missat Prison Break. Första gången någonsin på - vad är det? - fyra säsonger? Och detta för att jag skriver packlista till Eagles. På fredag blir det Tyskland. Herre min jesus. Vem hade kunnat ana att tiden skulle gå så fort?

Magi.

Jag tittar på Trollkarlens hemligheter. Det är lite dumt, för det gör mig ledsen. Jag vill tro på magi.

I see right through you.

Hm, jag skrev nyss ett inlägg men jag kan inte komma mig för att publicera det. Jag tror minsann inte att det är okej, med tanke på vem jag är. Det är lite frustrerande. Det här är ju ändå en privat blogg där jag skriver det mesta jag tycker och tänker, och jag har aldrig censurerat en åsikt jag velat uttrycka. Men nu gör jag det. Och det suger. Det där med yttrandefrihet är inte alltid så självklart och mina åsikter har fått mig i trubbel tidigare. Jag får helt enkelt knipa. Men om ni bara visste... I see right through you.

"Jag kräver ingenting, bara att aldrig nånsin tvingas hålla käften."

Vet ni vad jag stör mig på? Att låten, som den lilla tjejen sjunger i reklamen för Friends, har en så ologisk melodi att man inte kan sjunga med.

Nu ska jag ut på promenad.

Kör-fenomenet.

Jag tittar på Körslaget och jag vet inte om jag dragit min teori tidigare men jag måste göra det nu: Det är någonting mystiskt med körmänniskor. De är som artisterna gud glömde. Jag vet inte... de kan säkert sjunga jättefint och så, men så fort det kommer till att de ska ta koreografi hoppar alla deras getter ur kanoten. Det ser så sjukt krystat och tafatt ut. Det är som att rytmen och musikaliteten lämnar deras kroppar så fort de måste göra rörelser i takt till sången.
Ja, jag vet inte vad problemet är... Förmodligen är det så att folk som sjunger i kör inte har några ambitioner på att bli världens nästa Britney Spears och de nöjer sig med att bara få sjunga för skojs skull, och för gemenskapen. Och de vill bara sjunga, allt annat runt omkring är extra-påhitt.
Men det är ändå ett lustigt fenomen, inte sant? Det slår verkligen aldrig fel.

The City.

Har precis hittat fyra avsnitt med The City att titta på. Har sett del ett och två redan och jag gillar't! Det känns snäppet vuxnare än The Hills och det kan ju inte vara en dålig grej. Jag gillar ju The Hills dock, så inget ont om det. Synd att jag inte upptäckte serien förrän säsong tre bara.
Whitney har jag alltid tyckt om. Hon känns genuint snäll och är inte lika falsk som de andra på kaliforniska kullarna verkar vara. Ska bli spännande att se om hon upprätthåller en sådan karaktär när serien handlar om henne själv.

Nu ska jag tillbaka till avsnitten. Skönt att ha en timmes sysselsättning spikad.

Emil och jag.

Nu är jag precis hemkommen från min bror. Vi var och hälsade på lille Emil igen. Det är otroligt hur mycket känslor den killen väckt hos oss alla och så är han bara en vecka gammal. Vi tog ett snack han och jag idag. Jag förklarade för honom att man inte gråter i fasters famn och han lovade att hålla sig i skinnet. Jag sjöng lite Fields of gold för honom också vilket uppskattades. Känns som att vårt förhållande börjat bra.

Nu ska jag kasta i mig lite mat och sen måste jag nog städa hela lägenheten. Känns sjukt inbjudande en lördag men vad ska man göra? Imorgon ska jag till gymmet och sen träna örnarna, då blir det ingen städning gjord.

Sju år.

Tyvärr missade jag Morgan Allings dans, eftersom han var först ut i Let's dance idag, men jag kan konstatera en sak: Bagge rockar! Woohoo.

Vill ni veta vem mer som rockar? Jo, Eagles. Träningen gjorde mig på gott humör. Kanske beror det liiite, lite på att jag själv fick vara med att bygga. Det händer alltför sällan. Ni kan skatta er lyckliga örnar, som får göra det så ofta. When it's gone you'll miss it like hell. Jag gör det. Fortfarande. Det är snart sju år sedan jag sist tävlade, på EM 2002 i Helsingfors. Herregud, det är längre än vad några av mina tjejer tränat...

Nu börjar programmet igen. Toodeloodeli.

Zie fraushaus.

Dagens observation: Det finns många långa unga killar på Fryshuset. 99% av dem spelar basket.

Är du man eller mus?

"Okej, jag måste få avreagera mig!"
"Det är klart du får Karolina, det är din blogg!"
"Ja, just det ja."

När jag tittade på Made in Sweden slogs jag av en tanke. Jag förstår mig inte på folk som inte kan ta kritik som levereras på ett rakt och ärligt sätt! Jag förstår inte de som förblindas av sin egen sårade stolthet så pass att de känner att de måste käfta emot någon som uppenbarligen har mycket mer erfarenhet och talang än vad de själva har.
Ska negativ kritik lindas in i bomull för att man ska kunna hantera den? För att den inte ska göra lika ont?
Jag är inte för idéen att alltid ge en komplimang innan man kritiserar. Finns det något positivt - självklart! Men gör det inte det ska man ju för fasiken inte behöva krysta fram något för sakens skull!
Jag menar självklart inte att det är okej för någon översittare att köra någon i botten men herre min jesus people, skaffa er lite stake så att ni klarar av ris lika väl som ros!

Mygod.


Made in Sweden.

Jag har FF på jobbet nu. I två veckor. Det är sjukt härligt.

Träningen gick bra idag! Vi saknade ju dock tre personer men på fredag ska väl alla pusselbitar falla på plats, hoppas jag. Tänker lite extra på Therese nu - din skrutt.

Kollar på Made in Sweden nu. Tycker det är lite mysigt att alla flyttar in hos Anders Bagge. Det skulle jag också vilja göra! Inte för att sjunga alltså. Bara för att få bo hos honom.

Mus.

Nu, såhär efter att jag införskaffat mig en laptop, förvandlas min hand till en klo efter att jag suttit länge framför datorn. Det är något med den position jag håller min hand i när jag använder den inbyggda lilla musmattan och knapparna som gör det.

Not to self: köp mus.

Bilar, bumeranger och bebisar.

Gårdagen för mig innebar en himla massa åkande fram och tillbaka...

- Jag åkte till Länna på morgonen. Där var vinterjacks-himmelriket - allt fanns! Eftersom utbudet var så stort insåg jag efter ett tag att jag aldrig skulle kunna välja en ensam, utan att jag behövde smakråd.
- Jag åkte hem till mamma och pappa.
- Jag, mamma och bror åkte till Handen för att inhandla blommor och diverse andra grejer inför vårt sjukhusbesök.
- Sen åkte vi till Länna igen. Jag stod till slut och valde mellan en Canada Goose- och en Boomerang-jacka när det slog mig att ingen av dem riktigt var min stil... Så nu måste jag överväga saken ännu mer ändå. (Det bästa var att mitt ena smakråd föredrog Kanada medan den andra gillade bumerangen...)
- Vi åkte vidare in till stan för att hämta upp brorson som varit där på bio med sin mormor.
- Vi åkte alla fyra hem för att snabbt äta...
- ... innan det var dags att åka till Huddinge sjukhus för att besöka vår alldeles nyaste familjemedlem! Och åååh så söt han är! Och nej, jag är inte ett dugg partisk!
- Vi åkte hem till mamma och pappa för att hämta min bil...
- ... och sen åkte jag hem till mig.

Måste vara rekord, huh?

Bebis!

Ja! Inatt kom han, min lilla nya brorson! Som vi har väntat!

Dans och dropp.

Innan Let's dance ens hade börjat, hade jag Morgan Alling som favorit. Han har alltid imponerat på mig - från Tippen till Martin Stenmarcks-pantomim. Nu, när jag sett första programmet, är han fortfarande favorit. Ihop med Laila Bagge. Den omtalade "blondinfighten" mellan Laila och Blondinbella har ju iallafall börjat 1-0. Eller jag skulle vilja säga 2-0. Så mycket bättre var coola Bagge.

Det händer så mycket konstiga saker runt mig just nu. Min kära kollega Cam ligger på sjukhus, efter vad som började med likadana symptom som jag hade vid årsskiftet. Nu ligger hon på Karolinska med dropp. Stackars.
Det är lite andra saker som sker också men jag kom på att jag nog inte vill ta upp dem här. Inte nu. Kanske funkar det bättre imorgon.

Värt att tillägga är att jag, tillsammans med kära Lotta, valts som en av finalisterna till priset "Årets kvinnliga ledare" när Haninge kommun ska ha idrottsgala. Och Eagles är finalister till "Årets lag". Ganska hett, om du frågar mig.

Imorgon ska jag ut på jack-jakt. Denna gång ska jag nog orka pallra mig snäppet längre bort än Haninge centrum. Vad blir det - Länna? Ja, Länna blir bra. Kanske till och med Farsta. Oooh, jag vidgar mina vyer!

Men ohmygod.

Lär dig stava!
Det finns inget som är så jätte irreterande som när folk gjör stav fel eller sär skriver helt o motiverat!

2 år.

Det slog mig just att min blogg fyller två år idag.
What a waste of time! Ha!


Men ett grattis är ändå på sin plats känner jag.


All I ask of you.

Kan du ärligt säga att du gjorde det jag bad dig om idag? Kan du, med handen på hjärtat, säga att du gjorde ditt bästa, att du ansträngde dig till ditt yttersta? Om nej - gör om, gör rätt. Du får en ny chans på fredag.

Egentligen.

Idag har jag varit och klippt mig. Det behövdes. Jag känner mig alltid så snygg efter att Elvir gjort mitt hår men jag har aldrig några planer efter att jag har varit hos honom så det finns ingen att vara snygg för. Imorgon ska jag minsann och fira mammas jul men då är ju frisyren redan förstörd.

Imorgon är jag ledig. För himla härligt. Jag jobbade bara halvdag idag också. Det är sjukt onödigt, man får ingenting gjort bara för att man hela tiden väntar på att få gå hem. Men men, jag ska inte klaga. Egentligen.

Australia.

Åh!



(Se den.)

Räcker upp en hand!

Alla som älskar Edet-reklamen för toapapper räcker upp en hand! (Den med Neverending story-låten!)
Och nu vill jag se Den oändliga historien igen. Åh.

Dag 1.

2008 avslutades ganska deprimerande med feber i soffan. Lite fyrverkerier fick jag ändå se och det var bittersweet att stå där och skåla in det nya året. 2008 har på många sätt varit ett tufft och jobbigt år, men på andra - ett fantastiskt. Nu ser jag fram emot allt 2009 för med sig och jag är öppen för det mesta.

Nu sitter jag hemma. Har fått min snygga laptop att fungera och har mixat mig en vitaminkur i min nya mixer (sommarbär-yoghurt och apelsin - grymt), tittar på Vänner-marathon och ikväll visas Victoria's Secret-visningen - en given grej.
Förresten, har ni, liksom jag, upptäckt den nya Top Model/Project Runway/Make me a supermodel/yaddiyaddi-kopian Shear Genius? Om hårstylister? Kanoders!


Dator.