249

Vet ni vad jag precis har roat mig med? Jag har läst igenom hela min blogg. 249 inlägg, diverse filmklipp och bilder. Alltihop har jag läst, från början till slut. Jag vet inte varför jag fick detta ryck men det har varit intressant. Vissa saker fick mig att skratta och en del hade jag glömt, så det var roligt att återuppleva.
Lägg märke till att jag gjort detta på arbetstid. Jag är så störd i huvudet ibland.

Idag ska några på jobbet ha kräftskiva här. Jag ska det inte. Jag ska på träning och jag ser fram emot det. Första byggträningen på länge. En vecka sen sist.
Sen ska jag bara hem och ta det lugnt. Är fasligt trött och utarbetad.

Things that make you go "hm?".

Mest spännande grej på marknaden just nu?



Få se nu... Kaviar + banan...

Mememememeee.

Jag hade två intressanta samtal igår. Det ena hade inte med det andra att göra men båda gav någonting. Jag känner så ofta nuförtiden. Jag vill bara göra saker som ger mig någonting. Jag har i hela mitt liv gjort en massa grejer för andras skull. För att jag är för snäll för att säga nej, eller för att jag bara hemskt gärna vill göra någon glad. Nu är jag lite mer inriktad på mig själv. Men jag slutar inte vara snäll för det, bara så ni vet. Det ena behöver inte utesluta det andra. Haha.

Träningen igår var kul! Jag var mest fokuserad på tjejerna första halvan iochförsig, men styrkan de körde i slutet var imponerande! Åh, ni gör mig så glad, Eagles! Snacka om att ni ger mig någonting tillbaka för all den tid och energi jag lägger på er. Me loves you very much.

Annars så är jag lite nere i en tv-svacka just nu. På något vis så har jag lyckats hamna på efterkälken så nu spelar jag och kära Limpis in en massa program åt varandra och jag ser allt i en hiskelig oordning. (Heter det oordning? Stavas det så? Weird.) Jag blir helt schizo. Jag vet, det är knappast något problem. Men jag kan inte hjälpa att det gör mig smått förvirrad ändå. Igår såg jag iallafall utslagningen av SYTYCD men jag har inte sett själva dansprogrammet från i tisdags. Om jag inte helt missminner mig så är alltså Danny och Jamie ett par nu? Eller är det nu alla ska mixas? Hm, spännande.

Och på tal om dans. Verkar inte bli någon för min del denna termin heller.

Happy ending?

Bara för att den är fin. Mika - Happy ending:


On a high.

Så dålig jag har varit på att blogga på senaste tiden. Shame on me.

Det är inte så jättemycket som har hänt, men samtidigt så är det en del. Jag är ologisk, jag vet, men jag orkar inte gå in på det. Det är inget negativt i alla fall. Så jag är glad, och det är väl det enda som är viktigt, va? Let's leave it at that.

Igår hade vi roligt på jobbet med en heliumballong. Den hade varit fastbunden vid ett bord här på redaktionen, i någon vecka, och så igår blev jag så sugen på att inhalera den. Den var gigantisk. Ingen vanlig liten fjuttballong. Närmare 1x1 m. Hur som helst. Vi började andas in heliumet en efter en. Jätteroligt. Skrattade och sjöng. Efter ett tag började jag dock må ganska konstigt och fick ont i kroppen. Jag tror att jag fick en heliumöverdos. Ja. Då kan man bocka av det från sin to-do-list då...

Film finns på
Facebook, men där måste man ju självklart vara reggad för att se. Oh well. Inför min nästa heliumshow ska jag bjuda in publik och ta inträde.

Tjoff!

Tjejmilen.

Bara för att Lollo är en fena på att ta kort, så bör ni kolla in hennes fina bilder på mina hjärtgull från dagens jobb på Tjejmilen. Gotta love it.

In the arms of an angel.

Den här helgen har varit annorlunda alla andra. Jag har inte haft någonting att göra. Alls. Inte ens träning (den som skulle varit idag ställde vi in). Det känns superkonstigt men har varit skönt och välbehövligt också. Nu har jag verkligen fått vila ut, efter två stressfyllda dagar på jobbet, och kan påbörja nästa vecka med en skön inställning.

Imorse åkte mamma och pappa till min morfar i Serbien. Pappa blir borta en vecka, och mamma fem. Jag ska vattna lite blommor hemma hos dem, veckan som kommer. Det är alltid ett äventyr. Alla ni som aldrig har varit hemma hos mina föräldrar bör veta att mamma har massor av blommor. Det är ett gigantiskt ansvar att ta hand om dem. Jag lyckas alltid mörda ett par. Tur att bror och Maria också ska åka dit. Och att pappa bara är borta till lördag. Då har jag inte för många dagar att screw up på. På lördag ska jag för övrigt hämta pappa på Arlanda. Någon som vill göra mig sällis?

Idag såg jag lite av filmen Änglarnas stad (med Meg Ryan och Nicolas Cage). Jag har sett den en massa gånger förut. Det är egentligen en rätt mystisk och fjantig film (men den berör mig ändå) och jag gillar egentligen inte någon av skådespelerna men något måste de ju göra rätt. Den är vacker på något sätt.

Jag skulle egentligen gått på galapremiär av Shrek 3 idag men gav bort mina biljetter eftersom jag eventuellt skulle vara tvungen att jobba på Tjejmilen. Nu blidde det ju inte så men strunt samma. Det har som sagt varit väldigt nice att bara vara hemma idag.

Nu ska jag fortsätta njuta av min slapparsöndag.

Tata.

Bajs!

Nu har jag lyckats få reda på vem som vinner SYTYCD.
Bajs, bajs, bajs.

Jag visste väl att jag inte skulle ta mig an youtube.

Bajs.

In love.

Okej, jag såg So you think you can dance igår. Hade ju spelat in det då jag var i Barcelona. Här är mina favoriter från veckans avsnitt. Lägg märke till att Danny och Anya dansar till min absoluta favoritlåt just nu. Tror att det är därför de berör mig så mycket. Pasha är underbar som kan få Sara att framstå som en grym dansare och Sabra och Dominic är bara för bra.

Enjoy!


 

Barca-bilder.



1. Vi gjorde en karikatyrmålning av oss. Hoppas den är uppe på väggen, Linn!
2. På vår sangria-kväll.
3. Eh. Han var söt.
4. Det kändes som en logisk pose då...
5. Blöta på Hard Rock.
6. Bara för att lille italienske Vincent var gulligaste servitören i hela Barcelona.
7. Våra shoppingkassar.

Puss på dig, Limpis! Vilken rolig resa!

Barcelo-o-na!

Nu har Linn (läs Thomas) langat över våra fina Barca-bilder, så jag hade tänkt ladda upp några här men bildfunktionen verkar inte vara på min sida riktigt. Istället kommer här våra mest använda mantran från resan:
"Grön gubbe! Grön gubbe! Grön gubbe!"
"Han va söt."
"Mmm, nougat paste!"
"Söta kaninisaaar!"
"Du har redan övervikt."
"Här är en mark, en dollar, nej en euro."
"Gracias!"
"Aj, min rygg!"
"Jag får inte plats med fyra jackor va?"
"Du får inte plats med fyra jackor."

Mer innehållsrik rapport kommer senare. Och bilderna med!

Har du mark, nej dollar, nej euro?

Nu är jag hemma från Barcelona. Berättar allt sen och langar även in några bilder när Limpis behagat skicka över dem.

Adios!

I'm out!

Ville bara säga heeejdå. Nu stänger jag ner min dator och drar till Barcelona (ja, snart i alla fall).
Jag är hemma igen sent onsdag kväll/natt.

Kram.

Förberedelser.

Idag har varit duktig. Jag vaknade relativt tidigt och satte direkt igång med städningen som jag skjutit alldeles för länge på. Sen har jag även packat det mesta, som det känns nu, men det är alltid massa småsaker som tillkommer precis innan man ska till och stänga väskan. Sen tog jag en promenad till Linn fram och tillbaka och hämtade ett band som jag ska spela in So you think you can dance på. Vi har delat upp det så fint, jag och Linn, så jag fixar det och hon American Idol-finalen och What about Brian.

Om en dryg timme kommer Lotta hit, och sen resten av alla tränare för ett möte. Det är mycket att ta itu med innan terminen sätter igång! Jag ska dock försöka få till ett effektivt möte och kommer nog kasta ut alla ganska tidigt - annars blir några kvar halva natten...

... och det går ju inte eftersom jag ska till Arlanda när halva natten gått. Närmare bestämt halv fem ska jag åka hemifrån. Vilken härlig tid va? Men vad gör man inte för lite Spanien?

Hej då på sig.

The way I are.

Nu ska jag försöka börja planera min packning. På söndag morgon åker jag och käraste Limpis till Barcelona. Så underbart det ska bli att komma booort!

Ja. Så jag ska sätta på The way I are med Timbaland och dansa samtidigt som jag packar. Jag dansar hellre än går numera!

I'll be back later. Kanske.

Ni äcklar mig!

Idag har jag inte huvudvärk. Idag har jag istället huvudbry. Jag har ungefär en triljard saker att tänka på. Tio procent är trevligt. Resten är mest ett pain in the ass. (But this too shall pass.)

På väg hem från mamma och pappa idag (jag hade varit där och ätit middag med Zdenko, Anette och barnen samt Robert och Maria) så råkade jag ut för äckligaste grejen. Vid ett rödlyse riktigt känner jag hur personen i bilen bredvid stirrar på mig. Jag tittar dit lite snabbt och möter en äcklig mans blick. Jag vänder huvudet framåt igen och då rullar han fram bilen lite, som att få bättre överblick över mitt ansikte. När lyset slår om till grönt åker jag sakta iväg för jag tänkte att han kunde få sticka iväg först. Han åker snabbare än jag men vänder sig helt plötsligt om och stirrar på mig igen, vilket resulterar i att han inte kan styra rakt och kör över på min fil! Det i sin tur gjorde ju att jag var tvungen att sakta ner för att inte köra in i äcklet. Usch! När mongot inser att han vinglat alldeles för mycket svänger han tillbaka till sin fil och kör iväg.

Jag hatar dig nu, äckel-man.

Usch och fy!

Jag har lyckats hålla mig levande genom So you think you can dance och jag måste säga att utgången var det mest förskräckliga jag sett! Jesus?! Och Jessie?!? What the fuck?
Äsch, nu fick jag bara ännu mer ont. Blä.


(Förresten så var Neil outstanding. Jag tror att han har varit cheerleader.)

Godnatt.


Döden.

Jag tror jag dör. På riktigt. Såhär känns det att dö. Eller nej. Jag ska inte förlöjliga döden. Men okej... om ens huvud någonsin skulle få för sig att explodera så skulle det kännas såhär!
Jag har den gräsligaste huvudvärk jag någonsin varit med om! Jag ser inte rakt (det är ett under att jag lyckats stava rätt, men så har det också tagit mig tre minuter att skriva det här), ögonen känns som att de ska ramla ut och så känns det givetvis som att jag håller på att tappa huvudet. Som att nacken är för kort för att stödja upp det. Helskotta.
Jag ska gå och däcka nu. What about Brian ju! Hur ska det gå?!

Potatisgris?

Jag hamnade i värsta biljakten på väg hem idag! Eller ja, värsta och värsta... och njae, det var väl ingen jakt egentligen... men typ. Mitt i var jag i alla fall.
Jag låg bakom en lila skåpbil utan reg-skylt. Och bakom mig låg en polisbil och kröp. Jag kände mig lite som salamin i en sandwich men jag kunde ju inte göra så mycket annat än hålla mig där. För alla som känner till Haninge så låg jag i den positionen från Jordbro-rondellen hela vägen hem till "min" rondell vid macken där jag bor. Där smet polisen in framför mig och slog på blåljuset. Puckot i den lila skåpbilen stannade direkt. Vilket resulterade i att jag fick stanna typ mitt i rondellen. Efter ett tag (eller efter vilt gestikulerande från poliserna?) fattade människan att han/hon kunde svänga in på macken istället. Då gled jag förbi och åkte hem. Spännande. Eller ja, egentligen inte. Men jag körde en väldigt korrekt tur hem i alla fall. Blinkade ordentligt när jag skulle ut ur rondeller och stuff. Man gör inte gärna fel när poliserna är i häcken på en! Å andra sidan tror jag inte de hade stoppat mig ens om jag kört rakt över rondellen... om den lila bilen hade typ en last med knark var nog jag mindre spännande. (Och jag förutsätter att det var en knarkfull bil. Min story får mer cred då.)

Well, det var mitt äventyr denna eftermiddag. Nu ska jag snart hoppa i duschen och sen ikväll är det både So you think you can dance och American Idol. Härligt. Men först ska jag vika lite tvätt - how fun!

Hej så länge.

Örnar och hundar.

Idag har jag haft träning. Den började lite abrupt och konstigt, med rätt så dåliga nyheter, men efter en kvart blev allting mycket bättre än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig, en dag som denna, och när jag åkte hem hade jag en skön känsla i magen. Det var länge sen jag sist kände den.

När jag svängde upp till mitt parkeringshus såg jag min granne och hennes lilla hund. Eftersom vovven såg ut att vara en Bichon Frisé (som min Pepino var) var jag tvungen att hälsa. Och oj vad lilla voffsingen hälsade! 10 veckor gammal och söt som en sockerbit! Den gnagde lite på mina fingrar och lekte med mina skosnören. Jag hann till och med erbjuda mina tjänster - som hundvakt - till kvinnan (som jag aldrig träffat tidigare) under vårt korta samtal. När jag lämnade dem sved det lite i hjärtat. Jag saknar min Pepino så galet mycket. Han var den allra, allra finaste lilla varelsen... och han älskade verkligen oss alla villkorslöst. Gosh, I miss.

Shedevil in jeans.

Nu har jag sett Djävulen bär Prada, som jag nämnde i inlägget nedan. Det var lite läskigt, filmen hade lika gärna kunnat handla om mig. Nåja, jag slickar inte fötterna på någon chef - men däremot så lever jag mitt liv efter de krav andra människor ställer på mig. Shit.
Jag gillade filmen dock. Den var lärorik.

Efter att jag sett filmen gjorde jag något lustigt. Jag satte på låten Apologize (som också finns i ett inlägg nedanför) och dansade. Jag dansade hela låten igenom framför spegeln i min hall. Jag kan inte för mitt liv förstå varför men jag gjorde det. Det var typ... skönt. Eller jag vet inte. Det gjorde mig inte glad. Inte ledsen. Inte upprymd, inte något. Jag bara dansade. Superskumt.

Godnatt.

Back to basics.

Hej. Long time no see. Mycket har hänt sen sist. Ni som står mig närmast vet vad som skett i mitt liv. Ni andra kan ju försöka fråga eller så får ni klara er utan informationen för då kanske ni inte har med den att göra.

Nu har jag i alla fall påbörjat mitt nya jobb. Det är galet mycket att göra, men det är iochförsig ganska skönt för då går dagarna fortare. Vi har det riktigt kul på jobbet också - jag trivs väldigt bra med mina kollegor. Det kan vara svårt att tro att 99% tjejer ska komma så bra överens men det gör vi faktiskt. I fredags drog vi ihop en fest. Vi var 12 pers som spelade TP (mitt lag vann), bråkade med pizzagubbar och förare, och tog en massa kort. Var bilderna hamnar sen, vet ett fåtal utvalda. Jag lägger kanske upp någon här också.

Igår lekte jag med Linn och Thomas. Vi var ute och åt och hyrde sen The Departed som vi glodde på samtidigt som vi snaskade en massa godis. Jag vet inte vad jag ska säga om filmen direkt. Den var bra och underhållande - för man var tvungen att fokusera precis hela tiden - men slutet var lite väl abrupt. Nåväl.
Idag åkte Linn och Thomas till Uvö och om exakt en vecka drar jag och Linn till Barcelona. Det ska bli riktigt nice.

Idag har jag varit och hämtat ut mitt paket från cdon.com. Jag beställde första säsongen av Beverly Hills och fick med Djävulen bär Prada och I hennes skor på köpet nästan. Ska nog se någon av dem ikväll. Djävulen bär Prada har jag inte ens sett än - det blir nog den.
Förutom det köpte jag också mina efterlängtade skor på Scorett. Sista 39:orna så det var ju bra att jag slog till just idag.

Efter det drog jag till ICA-lägret som hållit på sen i fredags. Ett cheer-camp alltså. Jag var lite nyfiken på hur det var och vilka som var med så jag "taggade along" från lunchen. Det var rätt underhållande att vara där.

Och nu sitter jag alltså här. Ska slänga mig i soffan nu tror jag. Imorgon kommer bror och svägerska hem från bröllopsresan. Ska bli roligt att höra deras stories.


Ingen lust.

Jag har inte lust att blogga just nu. Så jag gör inte det. (Med undantag för detta inlägg.)

Flames to dust, lovers to friends.

Jag älskar dig. Och jag älskade oss.

So this is how it feels?

I wish I didn't know.

Genier och pirater.

Gårdagskvällen tillbringade jag med min kära Ylva. Innan vi möttes upp utanför Biopalatset åt jag middag med mina föräldrar och Marias föräldrar på Jensens. Men klockan 19 träffade jag alltså Ylva. Vi gick till Chutny så att hon kunde få i sig lite mat och sen gick vi och såg Pirates of the Caribbean 3. Vi hade det jättemysigt och hade mycket att prata om. Väldigt mycket. Skönt att få ventilera. Efter bion åkte vi till mitt jobb och hämtade min bil (men missade att plinga vid rätt hållplats på tvärbanan så vi fick gå från nästa). Jag skjutsade hem Ylva och var hemma själv vid halv ett.

Filmen kändes faktiskt inte som 2:48 även om den var lång. Måste ju vara ett gott betyg ändå? Men jag måste medge att jag inte hänger med i svängarna ibland. Och egentligen tilltalar inte den genren av filmer mig. Men har man sett ettan och tvåan måste man ju se trean. Och Johnny Depp är anledningen till att jag sett dem allihop. Han är outstanding i rollen som Jack Sparrow! Öppningsscenen med honom i senaste filmen var helt genial.

Geni är ett ord jag använt mycket på senaste tiden. Det ska ju inte missbrukas för då förlorar det sitt värde men jag har svårt för att komma på något annat sätt att förklara folk som Wade Robson, Timbaland och Johnny Depp. Att kalla någon grym känns inte som en lika stor komplimang. Så geni it is. Men jag ska inte prata om fler genier på ett tag... de finns inte så många. Jag har bara lyckats stöta på dessa tre inom loppet av en vecka.

Ciao.


Dagens låt.

Det blir mycket låtar nu! What to do - en fin låt med vacker text berör mig som få andra saker.
En före detta kollega till mig, närmare bestämt Emelie, tipsade mig om den här låten igår och trodde att jag skulle gilla den. Weeell, hon hade rätt.
Versionen jag hörde igår hade Timbaland (som för övrigt är ett musikgeni) satt sin touch på dock, och den är snäppet bättre än denna, men originalvideon är så vacker så jag lägger upp den istället. Men som sagt: leta reda på Timbaland feat. One republic - Apologize. Du kommer inte att ångra dig!


Beverly Hills 90210.

Igår hade jag en trevlig kväll. Efter jobbet stack vi på after work. Först satt vi ute (ja, vädret blev faktiskt kanon där vid 17-tiden) på Mosebacke. Och när det började bli kallt gick vi till ett annat ställe för att värma oss. Vi hade supertrevligt! Det är nästan ett under att vi fem tjejer, alla i nästan samma ålder, kan vara så bra arbetskollegor och vänner. Det är ju upplagt för catfight liksom - men icke!
På Mosebacke träffade jag en kille jag pluggat ihop med (hej Mattias!). Tänk att det är över två år sen vi pluggade klart. Tiden går galet fort (och jag har märkt att jag konstaterar det titt som tätt).
Anyway, nice evening.

Varje morgon kollar jag på Beverly Hills som börjar 6.30. Det är exakt då jag går upp så jag äter och gör iordning mig framför tv:n och när BH slutar så sticker jag. Jag tycker att det är så mysigt! Idag hade jag ju velat ta sovmorgon men gick upp bara för serien. Måste nästan köpa hela dvd-boxen, om det nu finns en sån. Det borde väl ha gått typ 20 säsonger?! Tror att den höll på i 10 år. Måste kolla upp det.

Ikväll ska jag och Ylva förhoppningsvis på bio, om vi nu lyckas hitta en som visar Pirates of the Caribbean 3 på den tid vi vill. Det är lättare sagt än gjort. Jag har ännu inte sett den - nuts I know - och längtar efter lite galenskap på film (och lite Johnny och Orlando). Vi får se vad kvällen har att erbjuda!

Hej så länge.

Elisa Toffoli - Dancing

Time is gonna take my mind
and carry it far away where I can fly
The depth of life will dim my temptation to live for you
If I were to be alone silence would rock my tears
'cause it's all about love and I know better
How life is a waving feather

So I put my arms around you around you
And I know that I'll be leaving soon
My eyes are on you they're on you
And you see that I can't stop shaking

No, I won't step back but I'll look down to hide from your eyes
'cause what I feel is so sweet and I'm scared that even my own breath
Oh could burst it if it were a bubble
And I'd better dream if I have to struggle

So I put my arms around you around you
And I hope that I will do no wrong
My eyes are on you they're on you
And I hope that you won't hurt me

I'm dancing in the room as if I was in the woods with you
No need for anything but music
Music's the reason why I know time still exists
Time still exists
Time still exists
Time still exists

I put my arms around you

Elisa live i Vatikanen.

Fascination av olika grader.

Först (och ursäkta mitt tjat): Wade Robsons koreografi till öppningsnumret på So you think you can dance igår var helt genialt. Genialt! Jag vill skjuta mig själv i huvudet för att han är så outstanding! Och snubben är 82:a! Ett år yngre än myself. Det borde vara olagligt. Jag önskar att jag kunde lägga upp filmen men jag vågar inte söka på Youtube för då kommer jag bara se en massa annat jag inte vill se...
En till grej: Nigel Lythgoe for president, säger jag! En människa som uppfinner både American Idol och SYTYCD förtjänar inget sämre än det.

Sen en helt annan sak... Jag såg lite på ett tv-program på Kanal1 igår. Det handlade om en kille - jag tror han var 27 - som en dag på tåget hem från jobbet, för två år sen, fick en blackout. En enorm en. Hela hans minne raderades och han minns inget av sitt liv. Ingenting.
Föreställ er det för en stund. Han hade en dotter. En familj, vänner. Och han kommer inte ihåg dem alls. Han gör det fortfarande inte, utan har fått lära känna dem på nytt nu de senaste två åren.
Det är inte bara minnet om hans eget liv han tappat. Han vet ingenting om världen och vad som hänt. På en och samma dag fick han reda på att prinsessan Diana var död (han är engelsman), att World Trade Center inte längre finns och om bombningarna i Londons tunnelbanor. Han blev ju deprimerad bara av det.
När han ser filmer på sig själv, känner han inte igen sig, och det polarna berättar om, som de varit med om tillsammans, är all news för honom.
Han vill ha sitt minne tillbaka. Men samtidigt är han rädd för att de ska ha varit ett visst trauma som orsakade minnesförlusten, och det vill han inte "hitta", inte uppleva igen.

Shit. Jag kan inte för en sekund tänka mig hur hans liv måste vara. Han var tvungen att lära om sig allt. Gå till bibliotek och läsa om världens historia. Och samtidigt förlita sig på de närmaste att de berättar hans.

Ja, jag tyckte det var intressant. Jag är ledsen att jag inte såg hela programmet.

Nu ska jag jobba. Idag kör vi lite after-work med vår redaktion. Ska bli mysigt, hoppas vädret håller i sig bara så man kan få sitta ute. Det ska väl vara första gången i år för mig i så fall.

Hejdå.